Ο Γεώργιος Μικέλης ξεκίνησε την Αττική Κεραμική το 1975.  Το πρώτο εργαστήριο - πριν την έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας - ήταν σε πολλές περιπτώσεις η κουζίνα του σπιτιού του, στην οποία τα παιδιά του παρακολουθούσαν τα πειράματά του και τα αποτελέσματα τους.

Η πρώτη βιοτεχνία στεγάστηκε σε έναν χώρο 100 τμ. στην περιοχή των Ελληνορώσων, στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Με πολύ επιμονή και σκληρή δουλειά, η επιχείρηση άρχισε να αναπτύσσεται κι έτσι μεταφέρθηκε σε μια τετραώροφη πολυκατοικία στον Κολωνό, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε ξανά στην περιοχή των Σπάτων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ακίνητα για βιοτεχνικές / βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή.   

Στη διάρκεια αυτών των ετών σημειώθηκαν πολλές αλλαγές στην αγορά, όπως είναι φυσικό. Η Αττική Κεραμική ακολούθησε αυτές τις αλλαγές, περνώντας από την παραγωγή του κλασσικού δίδυμου “φλιτζάνι καφέ - τσαγιού”, στην παραγωγή μπομπονιέρας, στην παραγωγή επιχειρηματικών δώρων (όπου αποτέλεσε τον προμηθευτή μεγάλων πολυεθνικών εταιριών), στην παραγωγή τουριστικών κεραμικών ειδών κοκ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη της επιχείρησης είναι ο εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς, Μιχαήλ Μικέλης, ο οποίος πιστός στις οικογενειακές αξίες και με μεγάλη αγάπη για την τέχνη της κεραμικής έχει εξελίξει και αναβαθμίσει τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων.

Η επιχείρηση Αττική Κεραμική εξελίχθηκε από μια μικρή βιοτεχνία τοπικής εμβέλειας σε ένα εργοστάσιο κατασκευής και παραγωγής κεραμικών ειδών ( χρήσεως, διακόσμησης, διαφήμισης, ειδικών κατασκευών).

Βασικός στόχος της εταιρείας Αττικής Κεραμικής είναι η προσφορά ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων, καθώς και η απόλυτη κάλυψη των αναγκών των πελατών της.